Projectbegeleiding en advies

Bij Mebe Advisering B.V. zijn wij gespecialiseerd in het adviseren en het uitvoeren van projectbegeleiding voor complexe infraprojecten en sloopprojecten. Lees meer »

Asbestinventarisatie

Bij Mebe Advisering B.V. kunt u ook terecht voor uw asbestinventarisatie, of het nu is voor een verbouwing, sloop of verkoop, bij ons bent u aan het juiste adres. Al onze mensen zijn DTA gecertificeerd volgens de geldende norm. Lees meer »

Bodemonderzoeken

Ook voor onderzoek in de bodem bent u bij Mebe Advisering B.V. aan het goede adres. Al onze bodemonderzoeken worden volgens de geldende wet -en regelgeving uitgevoerd. Lees meer »

Anti Legionella Producten

Nieuw bij Mebe Advisering B.V.: Anti Legionella Producten gegarandeerd zuiver en schoon drinkwater en voor 99,9999% Legionella veilig douchen! Lees meer »

 

Anti Legionella inbouwfiltersysteem voor Deco-units

Gegarandeerd legionella veilig douchen met ons Anti Legionella inbouwfiltersysteem voor Deco-units.

Ons Anti legionella inbouwfiltersysteem voor deco-units zorgt er voor dat u legionella vrij kunt douchen waar u het water ook vandaan haalt.
Het voordeel van ons inbouwfiltersysteem is; het heeft geen stroom nodig en het meldt zichzelf als de filters vervangen dienen te worden, het filtersysteem zal namelijk geen water meer doorlaten. Daardoor is het systeem veel veiliger dan de UV-lamp en of de druppelaar, deze methodes zullen altijd water doorlaten, ook wanneer de werking van het systeem niet meer goed werkt, met als gevolg een zeer groot risico op een legionella besmetting voor de gebruiker van de deco-unit.

‘Al voor € 675,- euro uw deco unit legionella vrij’

Ons Anti Legionella inbouwfiltersysteem bestaat uit twee filterhuizen inclusief filters en een manometer. In het eerste filterhuis zit een voorfilter van 5 µm, deze filtert het grove vuil uit het water en zorgt voor een langere levensduur van het tweede filter. Waarna het tweede filter, een microfiltratiecartridge (de Mebe 10″ membraanfilter) met een absolute porie grote van 0,15 µm,  garant staat voor de verwijdering van 99,999% van alle bacteriën die voorkomen in het water, waaronder de Legionella pneumophila bacterie.

Plaatsing van het Anti Legionella inbouwfiltersysteem:

Het inbouwfiltersysteem dient tussen de watertank en de douche geplaatst te worden,  in een Deco-unit zonder watertank dient het systeem voor de douche geplaatst te worden.
Het vervangen van de filters is zeer eenvoudig en is in enkele minuten te doen. U haalt eenvoudig de druk van de waterleiding af,  schroef de filterhuizen open, verwijder de filters uit de behuizing en installeer de nieuwe filters in de behuizing en draai ze weer op het systeem, waarna de druk op de waterleiding gezet kan worden en er weer gebruik kan worden gemaakt van de deco-unit.

Anti Legionella inbouwfiltersysteem ingebouwd in deco-unit

Anti Legionella inbouwfiltersysteem ingebouwd in deco-unit

Wat kunt u verwachten van de levensduur van de filters:

Het membraamfilter, de Mebe 10″,  gaat ongeveer 25.000 liter mee (afhankelijk van de concentratie van de microdeeltjes), het voorfilter zal eerder vol raken en dient dan ook eerder vervangen te worden dit merkt u aan de debiet verlaging van het douchewater of u ziet het op de manometer.

Wanneer dienen de filters te worden vervangen:

Wij adviseren u om bij elk nieuw werk of elke week een nieuw voorfilter te plaatsen. Op deze manier bent u gegarandeerd van een juiste werking van het Anti Legionella inbouwfiltersysteem. Heeft u het voorfilter vervangen en de waterdruk van de douche is nog steeds erg laag, dan dient het membraanfilter (de Mebe 10’’) vervangen te worden. Wij adviseren u het membraanfilter elk half jaar te vervangen.

Laten inbouwen door Mebe advisering B.V.

Uiteraard kunnen wij het Anti Legionella inbouwfiltersysteem ook voor u inbouwen. Dit kunnen wij voor u doen op locatie, of u kunt de deco-unit bij ons langs brengen. Mebe advisering B.V. beschikt tevens over een leen deco-unit, welke uiteraard is voorzien van het Anti Legionella inbouwsysteem, zodat uw klant of het werk niet stil hoeft te staan. Op deze manier bent u gegarandeerd van een juiste werking van het inbouwfiltersysteem en kunt zonder zorgen gebruik maken van de deco-unit.

Wat zijn de kosten voor het inbouwen van het Anti Legionella inbouwfiltersysteem:

Het inbouwen van het Anti Legionella inbouwfiltersysteem kost € 675,- euro* exclusief btw.

Voor aanvang van het inbouwen van het inbouwsysteem zullen wij eerst de deco-unit desinfecteren. Op deze manier weten wij zeker dat de Legionella bacterie verwijderd is uit de waterleiding en kunnen wij overgaan tot het inbouwen van het Anti Legionella inbouwsysteem. Ook zullen wij, voor een nul-meting, een watermonster nemen welke gecontroleerd zal worden op de aanwezigheid van de Legionella pneumophila bacterie, hiervan krijgt u uiteraard een analysecertificaat.

Wat krijgt u:

  • De deco-unit zal worden gedesinfecteerd,
  • 2 stuks filterhuizen en ophangbeugels,
  • 1 stuk Mebe 10’’ membraanfilter (+/-25.000 liter),
  • 4 stuks voorfilters van 5µm goed voor één maand,
  • 1 stuk 10’’ spanner voor het vast en los draaien van de filterhuizen,
  • 1 stuks monstername inzake legionella inclusief analysecertificaat (t.w.v. € 75,- euro).

Contactformulier:

Wilt u ook een legionella veilige deco-unit voor u, uw personeel of klanten? Neem dan contact met ons op, via onderstaand contactformulier:

Uw naam:*
Uw telefoonnummer:*
-
Uw E-mail adres:*

* De prijs is voor het monteren van een standaard formaat deco-unit. Bij grote deco-units, of andere afwijkingen, zullen de extra kosten voor materialen achteraf in rekening worden gebracht.