Projectbegeleiding en advies

Bij Mebe Advisering B.V. zijn wij gespecialiseerd in het adviseren en het uitvoeren van projectbegeleiding voor complexe infraprojecten en sloopprojecten. Lees meer »

Asbestinventarisatie

Bij Mebe Advisering B.V. kunt u ook terecht voor uw asbestinventarisatie, of het nu is voor een verbouwing, sloop of verkoop, bij ons bent u aan het juiste adres. Al onze mensen zijn DTA gecertificeerd volgens de geldende norm. Lees meer »

Bodemonderzoeken

Ook voor onderzoek in de bodem bent u bij Mebe Advisering B.V. aan het goede adres. Al onze bodemonderzoeken worden volgens de geldende wet -en regelgeving uitgevoerd. Lees meer »

Anti Legionella Producten

Nieuw bij Mebe Advisering B.V.: Anti Legionella Producten gegarandeerd zuiver en schoon drinkwater en voor 99,9999% Legionella veilig douchen! Lees meer »

 

Metingen

Mebe Advisering B.V. | Trillingsmetingen

Om schade aan gebouwen te voorkomen tijdens bouw- of sloopwerkzaamheden, is het van belang de voorschriften te volgen van de SBR richtlijn Schade aan gebouwen. Dit is o.a. van belang in geval van vermeende schade aan belendende percelen. Mebe Advisering B.V. kan voor u gecertificeerde rapportage verzorgen om dergelijke claims te voorkomen of te pareren.

Mebe Advisering B.V. maakt hiervoor gebruik van een Axilog -trillingsmeter. Deze meet elke beweging van een door u te bepalen object driedimensionaal. De signaalverwerking van deze apparatuur is conform de SBR richtlijn Schade aan gebouwen, DIN en BS.

Axilog-trillingsmeter

Axilog -trillingsmeter

Deze apparatuur werkt met sensoren met geofoons, ze meten elke beweging en leggen deze vast. De sensoren hebben een extreem hoge nominale gevoeligheid waardoor ze niet storingsgevoelig zijn.

De aangekoppelde computer bewaakt de integriteit van de meetgegevens. De gegevens worden gecodeerd met een sleutel die alleen het programma kent. Wijzigingen kunnen hierdoor worden gedetecteerd. Het programma is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration). Axilog -trillingsmeter grafiek

Onze certificaten hebben daardoor dezelfde status als ondertekende papieren documenten.

Mebe Advisering B.V. | Landmeting

Ook het inmeten van oude heipalen en funderingen behoort tot onze mogelijkheden.

Hierbij wordt met geavanceerde en geijkte apparatuur de exacte locatie vastgelegd van alle heipalen, funderingsbalken en vloeren. Mebe Advisering BV gebruikt hiervoor de Sokkia set 3110, waarmee we zeer secuur (tot op de mm nauwkeurig) afstanden, hoeken, hellingshoeken en objecten kunnen meten.

Sokkia Set 3110

Sokkia set 3110

Alle meetgegevens worden digitaal vastgelegd en zijn geschikt voor officieel goedgekeurde rapportage′s. De uiteindelijke meetgegevens kunnen eenvoudig in Autocad geïmporteerd worden, om deze zo te kunnen verwerken in een tekening.